Curvy beauty: Cristina Hendricks van Mad Men

Ik ben een groot fan van Mad Men. Deze tv serie speelt zich af op een reclamebureau in het begin van de jaren 60. Het is mooi om te zien hoe verschillende maatschappelijke kwesties in de loop der jaren veranderd zijn. Zo wordt er in de serie lekker doorgerookt tijdens de zwangerschap, je gynacoloog rookt zelfs gewoon door tijdens het consult, er wordt overdag heel wat sterke drank naar binnen gewerkt, een vrouw in een leidinggevende functie wordt moeilijk geaccepteerd, sex voor het huwelijk is nog steeds not done en zodra je als vrouw getrouwd bent stop je met werken om voor je man te zorgen. Tijden veranderen, gelukkig!
Afgezien hiervan ben ik ook helemaal weg van de mode uit die tijd. Supervrouwelijk en supermannelijk. Vrouwen hebben borsten en heupen en dragen kokerrokken en bloesjes, mannen dragen maatpakken en hoeden. Smelt!
De mooiste beauty op kantoor vind ik wel Cristina Hendricks, alias Joan. Zij speelt de rol van office manager op het kantoor. Ze heeft een klassiek zandloperfiguur, hét toppunt van vrouwelijkheid. In de serie wordt daarvan uiteraard geweldig gebruik gemaakt. Zo vraagt ze aan één van de heren, leunend tegen een deurpost waarbij haar figuur in alle glorie zichtbaar is, wat hij voor lunch wil. Hij zegt: ‘Chicken’. Zij: ‘Breast or thigh?’.


2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s