Plus size model Eefje

Ik heb Eefje leren kennen tijdens de shoot voor Big is Beautiful 

(zie foto hierboven). Hoewel ik verder geen modellenambities had is Eefje wél verder gegaan met haar modellencarrière. En dat heeft prachtige foto’s opgeleverd.

Hier een mini-interview met Eefje

Voor wie heb je allemaal al gewerkt tot nu toe?
Ik heb fotoshoots gedaan voor diverse bladen, zoals Vriendin, Vriendin Xlarge, Flair, Viva, Yes, Big is Beautiful, Vrouw (Telegraaf) en (d)Ik (bestaat niet meer). Ook heb ik voor diverse kledingmerken gewerkt zoals Pure Woman en Dyanne+. 

Wat was de leukste opdracht?
Ik kan niet kiezen! Omdat ik niet de ideale lengte heb voor een plusmodel, ik ben vrij klein, ben ik blij met alles wat ik mag doen. Ik zie het echt als een voorrecht en ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb mogen doen. Ik geniet van elke opdracht maar fotoshoots vind ik het leukst, omdat je hier een eindresultaat van ziet. De spanning van een modeshow vind ik wat minder, maar ook het lopen van een modeshow vind ik erg leuk. TV vind ik erg gaaf om te doen en ik denk dat daar mijn passie ligt op langere termijn. Mijn grootste opdracht was de folder van Dyanne Beekman. Ik was toen nog vrij nieuw in het wereldje en had dus ook nog maar weinig ervaring. Ik heb veel kunnen leren van het andere model; wat al 8 jaar een professioneel, fulltime Amerikaans model was. 

Doe je ook catwalk werk?
Ik heb tijdens de huishoudbeurs, in de Rai in Amsterdam, de modeshow mogen lopen. Dit was erg intensief, omdat het negen dagen was. Ook van deze opdracht heb ik erg veel geleerd. Ook voor Miss Etam heb ik een modeshow mogen lopen.

Doe je het modellenwerk full-time?
Ik doe het niet fulltime. Dit vind ik erg jammer, want als het zou kunnen zou ik dit meteen doen. Ik zou ook wel de hele wereld over willen, maar dat is niet echt realistisch. Maar iedereen mag dromen toch? 
Ik werk fulltime als groepswerker op een woongroep voor tienermoeders. Dit werk is zo anders dan het modellenwerk, maar daardoor lekker afwisselend. Ik kan het modellenwerk tot nu toe goed combineren met mijn eigen werk. Mijn leidinggevende biedt me de mogelijkheid om die dingen te doen.

Wat is jouw stijl, wat draag je het liefst?
Mijn favoriete kledingkleur is zwart. Het is chique, vrouwelijk en kleedt ook nog eens lekker af. Ik ben wel steeds meer aan het experimenteren op het gebied van kleding, omdat ik toch wat anders wil af en toe. Zwart is voor mij erg veilig, dus val er toch vaak op terug. De pony die ik nu heb is echt een experiment. Ik heb mijn haar al jaren hetzelfde en wilde eindelijk eens iets anders. 

Hakken of Uggs?
Hakken én UGG’s! Overdag lekker UGG’s om bijvoorbeeld te werken en te shoppen. Maar ook zeker hakken! Ik hou van de vorm die je lichaam aanneemt als je hakken draagt en het maakt me ook nog wat langer! Tijdens een avondje weg, een leuke date of iets anders feestelijks zul je me dus altijd op hakken zien, ik voel me er extra vrouwelijk en sexy door.

Tot slot: heb je nog een boodschap voor ons curvy ladies?
Hou van wie je bent! Er is niets mis met vrouwelijke vormen. Curvy zijn is mooi en ik ben er dan ook zeker trots op. Hopelijk komt er een tijd dat alle volle vrouwen dit gevoel voelen en uitstralen. 

Liefs Eefje
I met Eefje during the shoot for Big is Beautiful (see photo above). Although I had no further ambitions, Eefje continued her modeling career, and she’s delivered some beautiful pictures.


Below a mini-interview with Eefje
Who have you been working for so far?
I’ve done photo shoots for various magazines such as Girlfriend, Girlfriend Xlarge, Flair, Viva, Yes, Big is Beautiful, Vrouw (Telegraaf) and (d)Ik (no longer exists). I also worked for several clothing brands such as Pure Woman and Dyanne+.
Which job was the most fun?
I can’t choose! Because I don’t have the ideal length for a plus model, I’m shorter, I’m happy with all I can do. I really see it as a privilege and I’m grateful for every job. I enjoy every assignment but I like photo shoots the most, because you see an end result. I don’t like the excitement just before a fashion show, but I really like walking down that catwalk. I think TV would be cool to do and I think that’s where my passion lies in the longer term. My main assignment was the Dyanne Beekman flyer. I was still quite new in the modelling world and thus a little inexperienced. I learned a lot from the other model, she was a full-time American model  with 8 years experience.
What about catwalk work?
I have walked in a fashion show during the ‘Huishoudbeurs’ in the RAI in Amsterdam. This was very intense because it was for nine days. This assignment also taught me alot. I also walked for Miss Etam.
Do you work as a full time model?
No, unfortunetaly not. If I could I would do so immediately! I would also like to model around the world, but that’s not realistic. But a girl can dream right?
I work full time at a residential unit for teenage mothers. This work is so different from the modeling work, but I love the variation. I can combine the modeling with my work. My supervisor gives me the room to be able to do the modelling.
What is your personal style?
My favorite color is black. It’s chic, feminine and it slims you down. At the moment I’m experimenting a bit because I want to try something different. Black is very very safe, so I often fall back on it. My bangs for instance are really an experiment. My hair has had the same look for years and I really wanted to try something different.
Heels or Uggs?
Heels and UGG’s! UGG’s for working and shopping. And definately heels! Your body shape is beautiful when wearing heels and it makes me a little taller! Going out, a nice date or at a party you’ll always see me in heels: it makes me feel more feminine and sexy.
Finally, do you have a message for us curvy ladies?
Love who you are! There is nothing wrong with feminine shapes. Being curvy is okay and I’m proud of my curves. I hope there comes a time when all full-figured womencan feel like this and be proud too.
Love Eefje2 Comments

 1. Anonymous

  Nice interview!

  Eefje is a stunning woman, both looks as well as personality. During my friendship with her, I have often pulled my hair out of frustration, yet she mesmerizes me and I keep being pulled back to her.

  She is lovely, sweet, enthousiastic and I hope she can pursue her dream of becoming a full-time model and travel the world!

  (if not, she always has her new shiny car to tour holland 😛 )

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s