Koele kleuren, warme kleuren…

Tijdens de stylingconsults zijn vrouwen altijd zeer nieuwsgierig naar welke kleuren hen het beste staan. Ik gebruik hiervoor altijd mijn doeken, meestal eerst de zilveren en de gouden. Zilver staat voor een koel kleurtype en goud voor een warm kleurtype.

Je kunt het zelf ook makkelijk testen: als je zilveren en gouden stof hebt is het handig, maar je kunt ook knalgeel en helder blauw nemen.
Hou de stof dicht bij je gezicht en kijk wat het met je doet. Wordt je huid dof en grauw, zie je wallen en lijntjes in je gezicht? Dan heb je de verkeerde kleur te pakken. Bij een verkeerde kleur heb je ook altijd de neiging om meer make-up te gaan gebruiken! Bij de goede kleur gaan je ogen en huid stralen. Probeer het maar eens, het is niet zo moeilijk, gewoon goed kijken.

Koele types kun je weer onderverdelen in zomer en winter en warme types in lente en herfst. 
Heb je veel contrast in je gezicht, zoals bijv. lichte huid, donker haar en donkere ogen, dan ben je een herfst of wintertype en kun je de zwaardere kleuren gebruiken. Heldere koele kleuren voor wintertypes en matte warme kleuren voor herfsttypes. 
Heb je zacht contrast in je gezicht (getinte huid, licht haar en lichte ogen) dan ben je een lente of zomertype en gebruik je de lichtere kleuren. Matte koele kleuren voor een zomertype en warme heldere kleuren voor een lentetype.

Wat zijn nu koele en warme kleuren?

Dit zijn de koele kleuren voor zomer en wintertypes

Dit zijn de warme kleuren voor de lente en herfsttypes

Nu je weet wat voor kleurtype je bent kun je dit ook gebruiken voor je make-up en haarkleur zoals astinten of honingtinten.

Overigens wil het niet zeggen dat als beige je kleur niet is je geen beige broek kunt dragen natuurlijk. Dat staat ver van je gezicht af en dan kan het wel!

Ik hoop dat jullie er wat wijzer van geworden zijn… fijn weekend!

4 Comments

  1. Anonymous

    ik heb twee keer een kleuranalyse ge daan
    de eerste keer was ik een wintertype
    en de tweede keer en lentetype nu weet ik nog niets hoop geld kwijt ja dat wel

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s