Flair interview

Vorige week vertelde ik jullie over de fotoshoot van de Flair (zie hier en hier). Helaas in ons artikel geschrapt, ingewikkeld verhaal over advertentiepagina’s ed. maar ja, jammer is het wel. Zeker omdat er al tekst is en de foto’s al gemaakt zijn. Ik wilde het toch met jullie delen dus vandaar dat ik het nu in mijn blog zet. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!Natascha Weinert (36, zelfstandig ondernemer) woont samen met Jos (42) en is moeder van Madeleine (13), Isa (3) en Senna (10 maanden). Natascha is eigenaresse van Bilanz en is druk bezig met het opzetten van een foodmagazine, Zonder Meer Magazine, voor mensen met een voedseluitdaging. Vanwege tijdgebrek riep ze de hulp in van personal shopper Els.
“Ik tel de dagen af tot ik weer met Els mag shoppen. Dan heb ik eindelijk een dag die om mij draait. Mijn aandacht en tijd gaan altijd naar de kinderen, mijn vriend, de hond en m’n werk. Ik kom op de laatste plaats. Kostbare tijd voor mezelf wil ik goed besteden, daarom shoppen Els en ik doelgericht. Ze weet precies wat me wel of niet staat en combineert dat met mijn stoere, chique stijl. We lopen binnen drie of vier uur met armen vol tassen terug naar de auto. Ze behoedt me voor miskopen. Ik kan me nog herinneren dat ik een bloemetjesjurk wilde passen, een keer wat anders. Ik kwam het pashokje uit en Els stikte haast van het lachen. ‘Dat staat je voor geen meter’, piepte ze. Die eerlijkheid vind ik geweldig, ik had het anders gewoon gekocht!
Na mijn laatste zwangerschap is mijn stijl compleet veranderd. Ik was eerst een hippie, droeg tuniekjes en broeken met wijde pijpen. Ik had zelfs een gouden satijnen broek die zo strak zat dat je elk cellulitisbobbeltje kon zien. Dat was voor ik Els leerde kennen. Ik verborg me onder die wijde kleding, moest mezelf weer vinden. Ik heb nu geleerd te shoppen voor setjes, kijk niet meer alleen voor een mooi topje of leuke broek. Door mooie, passende kleding – en dus door Els – voel ik me zelfverzekerder en sexier, ook in mijn werk.
Ik vind het fijn dat Els geen standaard styliste is, zoals je die op televisie ziet. Ze heeft zelf ook een maatje meer en dat stelt mij, met maat 42, op m’n gemak. Ik trek soms dingen uit het rek waardoor ik haar gezicht spontaan zie betrekken, zoals een leren legging laatst. Els verafschuwt die. Ik voel me veilig genoeg om te zeggen dat ik het wel heel stoer vind, dat respecteert ze. Toch kan ze het niet laten om nu, elke keer als ik die legging aan heb, te zuchten: ‘Oh nee, je hebt dat ding weer aan’. De dag waarop zij haar mening niet uit, moet ik nog beleven. En dat is precies waarom ik haar heb ingehuurd.”
Personal shopper, styliste en grafisch ontwerpster Els Sprenkeling 
van Jouw Stijl (40) woont samen met Piet (43). 
Samen hebben ze twee kinderen: Anne (11) en Tijn (10).
‘Dat jurkje wil ik aan’, zei ik als kleine meid tegen m’n moeder. Ik was toen al verliefd op mode. Ik zag in mijn hoofd hoe een mooi jurkje eruit zou zien, daarom pakte ik de naaimachine en maakte het zelf. Die passie heb ik omgezet in mijn werk.
Ik hoor bij etentjes vaak achteraf dat de gastvrouw zenuwachtig aan vriendinnen vroeg: ‘Wat moet ik nou aan, Els komt ook.’ Ik vind het wel vleiend. Het is waar, ik kan het ook niet laten om altijd even iedereen te checken. Maar zelf zit ik ook gewoon thuis in mijn kloffie als ik geen afspraken heb.
Veel mensen weten niet welke kleding bij ze past en anderen hebben geen tijd om te winkelen. Bij Natascha is het laatste het geval. We plannen daarom twee keer per jaar, als de nieuwe collectie in de winkels ligt, een shopsessie in. Soms ook een snelle shopsessie tussendoor voor een bepaalde gelegenheid. Met haar geweldige benen en grote bos krullen kan ze veel hebben. Haar favoriet zijn mooi uitgesneden jurkjes en flinke hakken. Natascha is minder blij met haar billen, maar dat weet niemand omdat ze zich zo goed kleedt. Het draait allemaal om het benadrukken van je pluspunten. Natascha ziet er bijvoorbeeld beeldschoon uit in kleuren als petrol of okergeel. Alle vrouwen hebben hun eigen charme. Of je nou een spleetje tussen je tanden à la Lara Stone hebt of als Natascha een grote bos met krullen.”


Tekst: Sandra Ringeling, Flair
Styling: Els Sprenkeling, Jouw Stijl
Fotografie: Anouk de Kleermaeker, Studio 309
Visagie: Romy Borst, House of Orange
Kleding Natascha:
Jumpsuit, Leren jack, Booties en sjaalarmbandje: Roomer Oisterwijk
Ketting, blauwe armband en ring: Uniek Oisterwijk

Kleding Els:
Jurk: Vero Moda  Vest: X-Two  Riem: CarmaKoma
Shoes: Café Moda  Tights: Hema  Ring: Ydeltuyt


———————-

Last week I told you about the photo shoot in Flair Magazine (see here and here). Unfortunately, our article was canceled, complicated story about advertising pages etc. but yeah, its’ too bad. Especially because all text and pictures have already been there. I wanted to share with you anyway so that’s why I put it in my blog. I hope you like it!

Natascha Weinert (36, self employed) lives with Jos (42) and is the mother of Madeleine (13), Isa (3) and Senna (10 months). Natascha owns Bilanz and is busy setting up a food magazine, Zonder Meer Magazine, for people with a food challenge. Due to lack of time she called in the help of personal shopper Els.
 
“I’m counting the days until I can go shopping with Els. Then I finally have a day that revolves around me. My attention and time always go to the children, my friend, the dog and my work. I come last. My precious time, I want it well spent, so Els and I are shopping purposefully. She knows exactly what I can wear and combine that with my cool, chic style. Within three or four hours we walk back tot the car with arms full of bags. She protects me for non-conforming. I remember that once tried on a floral dress, something different. I came to the fitting room and Els suffocated almost with laughter. “That’s not you!,” she laughed
. I love the honesty, otherwise I just bought it!


After my last pregnancy, my style changed completely. I first became a hippie, wearing tunics and trousers with wide legs. I even had a gold satin tight pants they were so tight you could see every bump of cellulite. That was before I met Els. I hid under those loose clothes, had to find myself again. I’ve learned to shop for sets, not just look for a nice top or nice pants. By beautiful, appropriate clothing – and therefore Els – I feel confident and sexy, also in my work.I’m glad that Els is not a thin stylist, like those on television. She has a bigger size and that enables me, with size 42, at ease. I sometimes pull things off the rack so I see her face spontaneous involvement, such as leather leggings. Els hates those. I feel safe enough to say that I find them very tough, and she respects that. Yet she can not resist now, every time I have them on, to sigh: “Oh no, are you wearing that thing again.”She has an honest opinion, and that’s exactly why I’ve hired her. “

 Personal shopper, stylist and graphic designer Els Sprenkeling of Jouw Stijl (40) lives with Piet (43). Together they have two children: Anne (11) and Tijn (10).
 
“That’s the dress I want,” I said to my mother as a little girl. I was already in love with fashion. In my mind I saw how a dress hat to look, so I took the sewing machine and made it myself. I turned that passion into my work.I often hear at dinner later that the hostess girlfriends nervously asked, “What am I going to wear, Els is also there.” I find it flattering. It’s true, I can not always resist to check someone out. But on the other hand I also wear a jogging suit at home when I have no appointments.Many people do not know what clothing fits them and others do not have time to shop, like Natascha. We therefore shop twice a year when the new collection is in stores. Sometimes a quick shop in between sessions for a particular occasion. With her great legs and big beautiful curly hair she can get away with a lot of styles. Her favorite are well cut dresses and high heels. Natascha is less happy with her buttocks, but nobody knows because she dresses so well. It’s all about emphasizing your assets. Natascha looks beautiful in colors such as teal or yellow ocher. All women have their own charm. Whether you’re a little gap between your teeth à la Lara Stone or like Natasha a bunch of beautiful curls. “

Text: Sandra Ringeling, FlairStyling: Els Sprenkeling, Jouw StijlPhotography: Anouk Kleermaeker, Studio 309Make-up: Romy Borst, House of Orange

Clothing Natascha:Jump Suit, leather jacket, scarf bracelet and booties: Roomer OisterwijkNecklace, bracelet and blue ring: Uniek Oisterwijk
Clothing Els:Dress: Vero Moda Cardy: X-Two Belt: CarmaKomaShoes: Cafe Moda Tights: Hema Ring: Ydeltuyt

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s