It’s all about shape(wear)

Miss Etam asked me if I wanted to try their new shapewear for you (lucky for me, I was just searching for some). It’s just new in store and I’m super happy that there are more options in shapewear for us curvy girls because often the sizes go only up to size EU42 or EU44. That’s weird because if someone needs shapewear it’s a curvy girl, right?
So they send me a short and a dress. First I got it in my actual size, which is EU50/52. But that didn’t do anything for me and I switched it for a size EU46/48. It’s a bit of a hassle to get it on, but when it’s on it fits gorgeous. The material of both articles are super sleek and soft and strong.
Miss Etam vroeg me of ik wat van hun nieuwe shapewear-lijn wilde proberen voor jullie. Tuurlijk wil ik dat, graag zelfs want ik was er toevallig naar op zoek. Het hangt pas in de winkels en ik ben blij dat er eindelijk wat keus komt in shapewear voor de plussize vrouw, vaak gaat het maar tot maat 42/44. Raar eigenlijk, want als er iemand shapewear nodig heeft is de curvy vrouw, niet dan?
Ze hebben me een short en een jurkje gestuurd. Eerst in mijn maat 50/52 maar dat deed helaas niets voor mijn lichaam. Dan maar een maat kleiner, 44/46 dus. Het is even een gedoe om het aan te krijgen maar als het eenmaal zit dan zit het ook goed 🙂 Het materiaal van beide items is superglad, zacht en sterk.

The short: long enough to prevent chubrub en short enough to wear underneath a shorter dress and it goes all the way up to your bra-line. It has anti-slip material on the legs and in the stomach. In the front are seems for extra shape. It wears great and doesn’t roll down. I gives a good result, especially in the tummy/stomach area, I even look slimmer. Good job!
Available in size EU44/46, EU50/52, EU 54/56, price € 34,95. 
De short: lang genoeg om schurende dijen tegen te gaan, kort genoeg om onder een korter jurkje te dragen. Het schortje loopt helemaal tot net onder je bh. Er zit anti-slip aan de onder- en bovenrand. Aan de voorkan zit een naad voor extra shape. Het draagt lekker en knelt niet en rolt niet naar beneden. Ik zie een duidelijk verschil vooral bij mijn buik en maag, het is wat gestroomlijnder allemaal en slankt zelfs wat af. Good gedaan Miss Etam! 
Verkrijgbaar in maat 44/46 t/m maat 54/56. Prijs € 34,95. 

The dress: it’s a bit short for me, it would have been better when it was 10 cm longer. There’s some anti-slip at the bottom. The straps are adjustable and in the front it goes underneath your bra so you can wear your own bra and it doesn’t flatten the girls 🙂 Miss Etam says that the material on the side give an extra push to your boobs, but I see no difference in my case. It’s the same material like the short and it wears great but helas, it doesn’t shape as well as the short, I still see some lumps and bumps. If it had seems like the short then it would shape better I think. Still, if you wear it under a dress it is better than without, good for a little soft shaping. 
Available in size EU44/46, EU50/52, EU 54/56, price € 34,95. 
Het jurkje: een beetje aan de korte kant voor me, er zit anti-slip aan de onderrand. De bandjes zijn verstelbaar en aan de voorkant loopt de jurk onder je bh zodat het je borsten niet platdrukt. Miss Etam zegt dat het materiaal aan de zijkant van je borsten je een lift geeft maar ik zie geen verschil bij mij. Het is hetzelfde materiaal als de short maar helaas, het jurkje shaped niet zoals de short. Ik zie nog steeds teveel rolletjes. Als het naden had gehad zoals de short dan denk ik dat het beter zou shapen. Maar het draagt wel lekker onder een jurkje voor een lichte correctie.
Verkrijgbaar in maat 44/46 t/m maat 54/56. Prijs € 34,95. 
Overall I must say they did a good job on this, except the sizing. And it would be great to expand the line in a tan color as well. Go check out the webshop here for more information. There are also knickers, singlets and skirts.

Overall, ik moet zeggen dat het een aardig eind in de richting is, alleen de maten kloppen naar mijn idee niet helemaal. En als ze in huidkleur verkrijgbaar zouden zijn was het helemaal compleet. Kijk hier op de webshop voor meer informatie. Er is ook nog een broekje, hemdje en rokje verkrijgbaar.

Love Els x

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s