Plusmodel for a day… guestblog by photographer Yvonne van Dalen

A few months ago I started Plusmodel for a day with photographer Yvonne van Dalen and make-up artist Micky Jooren. We give workshops in modeling, make-up and of course styling. And you get your picture taken at the end of the workshop. We noticed that some of you have some insecurities to have your picture taken. Yvonne wanted to put it to the test and so she went through a make-over and took her own pictures… it’s in dutch but the pictures will tell the story as well. Isn’t she vavavoom…? Wow!

Plusmodel voor een dag…. de proef op de som

Jullie hebben er wellicht al iets van meegekregen, het nieuwe concept van Els Sprenkeling, Micky Jooren en mij. Het heet plusmodelvooreendag: een supergezellige workshop voor curvy meiden die een leuke dag voor zichzelf willen.

We bieden niet alleen stylingtips en make-upadviezen van de professionals, ook mag je als een écht model voor de camera springen en krijg je mooie foto’s van jezelf als herinnering aan deze dag. De eerste aanmeldingen zijn er al, hoe gaaf!
In de pers kreeg het concept ook de nodige aandacht, en de feedback van de lezeressen kwam daarop binnen. En wat bleek? Jullie curvy meiden vinden het maar eng om te “modellen”.
“Ik heb kort haar.” “Ik ben geen echt model, dus ik weet niet hoe ik dan op de foto moet.” Zo lazen we vol verbazing dat de drempelvrees voor een concept dat bedoeld is voor de fun, eigenlijk onnodig groot is.
Fotografe, Yvonne van Dalen, trok de stoute schoenen aan en beleefde haar eigen workshop. Een verslag…
En daarom nam ikzelf, Yvonne, iemand die totaal géén model is en altijd ACHTER de camera staat, vandaag zelf de proef op de som.
Want hoe éng en raar is het eigenlijk om nu gewoon te gaan staan en te poseren? Ik was eens benieuwd…
Yvonne voor de make-over…
Leuk was het eerste deel niet, dat geef ik toe: de VOOR-foto. Met mijn blotekontengezicht in de spotlights en hop! in mijn kloffie op de plaat. “Nou, leuk hoor”, dacht ik.
Maar goed, even doorbijten, want het was voor een goed doel.
Met de hulp van mijn fantastische kapper, Sander van Nunen (die werkt bij Hair2Day Professionals in Berkel-Enschot), kreeg ik een fris hoofd (was ook hard nodig). Dus dat deel kon al niet meer mis!
Ik heb met behulp van mijn eigen visagiekunsten mijn make-up aangebracht en ben in mijn kast gedoken voor een “glamourous” en een “fashion” outfit.
‘Hoe vaak loop ik, als mama van 2 kleine kindjes, nu nog op stilettohakken?’

Als mama van twee jonge kindjes moet ik zeggen dat het eigenlijk wel héél tof was om me op te dirken, want hoe vaak loop ik nu nog op stiletto-hakken en draag ik lippenstift en jurkjes?
U raadt het al: nooit, want ik heb er tijd niet voor en handig is het niet, haha!
Yvonne na de make-over, zelfde jeans maar mét een paar hakken! Gaaf!
Na het heerlijke tutten voor de spiegel was het zover en ben ik voor mijn eigen camera gaan staan.
Ik geef altijd ladingen adviezen en tips en tricks en nu moest ik zelf: Hélp! Wat erg!
Maar ja, eigenlijk ook wel lachen. (Vooral het heen en weer rennen tussen camera, zelfontspanner en kledingrek moet er hilarisch uitgezien hebben, maar gelukkig was er verder niemand in de studio…)
Ik ben braaf steeds op het plaatsaanduidende stukje ducttape gaan staan en deed mijn ding.
Yvonne vampy in rood
Na een fotootje of 50 vond ik het wel welletjes en zweette ik volledig uit mijn “pleather” jasje, dus ik verklaarde luidkeels “that’s a wrap!”.
Ik ben snel de foto’s gaan uploaden op mijn computer. Klein beetje geshopt hier en daar: pukkeltje, lichtje, beetje contrast, bla bla en voilà: zie hier de resultaten van mijn ervaring als niet-model voor plusmodelvooreendag.
Ik vind ze zelf best leuk geworden en ik besef dat ik er met mijn maat 46 prima mag wezen. Ik voel me altijd al wel okay, maar het doet me stiekem eigenlijk best goed om mezelf zo opgeleukt op beeld te zien.
Iets wat ik niet had verwacht, want, geef eerlijk toe: wij vrouwen zijn altijd zo héérlijk eerlijk als we naar foto’s van onszelf kijken.
Maar nee, eerlijk is eerlijk: het was even werk, maar nu zit ik met een grote grijns naar mijn make-over te kijken en ben hartstikke trots dat ik de stoute (hooggehakte) schoenen heb aangetrokken!
Rockchick Yvonne, vavavoom!
Dus: Als ik het kan, dan kan iedereen het! Wie durft en komt er ook gezellig shooten bij ons?
Boekingen kunnen via de site www.plusmodelvooreendag.nl of gewoon via de mail: info@plusmodelvooreendag.nl
Je kunt ook bellen naar 06-41974886.
Iedereen is van harte welkom!
Tot zover mijn verslagje, meiden!
Liefs en kus van
VaVaVoom, eh, Vonne… 😉

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s