Outfit ♥ A hint of mint

I don’t know why but it is hard to find pastels in the plussize departments. No blush, no mint, no yellow, no nothing. In the straight size is enough so can anyone tell why this is? Anyway, as soon as I  spotted this one at H&M and saw the elastic waist I knew it would fit me. It’s a size EU46 and fits perfect! I think I will be doing some more straight size shopping in the future. I used to do that all the time but I think I got lazy since there’s more good stuff available in the plussize (online) shops nowadays.

This time I teamed it up with a Vogue shirt that came along with this month’s Vogue (thanks Vogue for making it oversized so I us curvy gals can enjoy it too), some open toe sandals and a biker jacket for the colder mornings. Easy and I like it!
And what about you, do you shop straight size or have you given up hope?
———–
Ik weet niet waarom maar het is erg moeilijk om pastels te vinden in de plussize shops. Geen zalm, geen rose, geen mint, geen geel, niks nakkes nada. In de straight size afdeling struikel je er bijna over dus kan iemand me uitleggen waarom het er niet is? In ieder geval, toen ik deze mintgroene wolk bij H&M zag (en de elastisch tailleband) wist ik dat het ging passen. Het is een maat 46 en past me perfect! Ik denk dat ik het toch maar weer eens meer ga doen, dat straight size shoppen. Ik deed het eerst vaker maar ik ben een beetje lui geworden sinds er tegenwoordig genoeg leuks (online) te koop is in plussize.
Ik draag het hier met het Vogue shirt dat bij de Vogue van deze maand zat (dank je Vogue voor het oversized shirt zodat wij curvy girls er ook in passen, Bavaria: take a hint!), open sandaaltjes en een biker jasje voor de koudere ochtenden. Makkelijk outfitje, heerlijk!

En jij? Shop jij wel eens straightsize of heb je die hoop opgegeven?
Love Els x
Skirt H&M | Shirt Vogue Nederland | Jacket H&M+ | Heeled sandals H&M | Rings Melano

6 Comments

 1. Anonymous

  Love that mint color! I agree on the desperate search for plus size pastel beauties. I'm having a pastel pink period and it's hard to find anything in my size…

  As for shopping in straight size shops, I'm reluctant to give my money to people who doesn't consider me a proper customer. If you don't carry my size, it means you don't need my money.
  I don't mind about it as much in stores like H&M, since they have a plus size line.

  Claire
  (new reader btw, love your style!)

  Like

 2. Anonymous

  Hi Els,
  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik vind dat je een super blog hebt. Ik heb je sindskort per toeval ontdek via Junarose en je inspireert mij.
  Ik verbaas mij regelmatig over de maatvoering van de winkels….. Je weet bijna niet meer wat je confectie maat is xl/ xxl/44/46/48. Waar ik regelmatig tegen aan loop is dat de “normale” collectie vaak klein valt en de “plus” collectie van bijvoorbeeld Asos weer groot valt. Waardoor ik er tussen in val.
  PS super gave rok!

  Groetjes Henrike

  Like

 3. Els Sprenkeling

  Dankje voor je compliment! Het is inderdaad lastig met de maten. Ieder merk heeft zijn eigen maatvoering en dat kan verwarrend zijn. Bij Junarose neem ik meestal een kleinere maat en bij H&M vaak een grotere. Het blijft passen en proberen 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s