Outfit ♥ The swimsuit

Clothes can make you look beautiful. If you know your body type and know what suits you, you can look gorgeous. You can make a statement, or show who you are or who you want to be. You can use them as a shield to protect yourself or hide in them. I like playing with clothes and see what effects it can give. That’s what I love about clothes.
But, can you do that in a swimsuit or a bikini? Express yourself with a tiny piece of fabric. Reveal yourself without that protective layer of clothing. That’s a real challenge right?
I bought my first bikini in a long time this year. Even worn it to the beach already. After years of feeling ‘locked up’ in a swimsuit it felt free and kind of weird. I loved the sun and the summer breeze on my white wobbly fat tummy. However, how good it feels to wear a bikini, if I’m honest, a swimsuit is better looking on me and I just feel more comfortable and self-assured in it. It’s remarkable how such a tiny piece of fabric can make such a difference for your body. I think I also got a bit carried away with the whole ‘fatkini hype’, you múst wear a bikini or fatkini (or whatever you want to call it) to show that you have excepted who you are and love your body. Well, I do love my body, but I love it a little bit more in a swimsuit. It’s as simple as that.
So I guess that’s my message to you: You can wear the finest clothes but if you don’t feel comfortable in it, it simply doesn’t work. Wear whatever you like, wear what makes you feel beautiful, let everybody see who you are. Forget the rules and show yourself in the way yóu want. Even if it’s just a tiny piece of fabric. And yes, I also still will wear my bikini whenever I feel like it 🙂

Oh and about this gorgeous wine red H&M+ swimsuit, to my surprise it suits perfect! The cut is just right and really supports the ‘girls’. It even gives me a waist and hides the wobbly parts. Love!

Have a great summer, and don’t forget: The sun, the ocean and the beach is there for everybody to enjoy! (Thanks to Angela for her wise words)

————-

Kleding kan je mooi maken. Als je je figuur kent en weet wat je goed staat kun je er fantastisch uitzien. Je kunt er een statement mee maken en laten zien wie je bent of wie je zou willen zijn. Je kunt kleding als een schild gebruiken of je erin verstoppen. Ik vind het leuk om ermee te spelen en te zien welke effecten je ermee kunt bereiken. Dat vind ik het geweldige aan kleding. 
Maar, kun je dat ook in een badpak of bikini? Jezelf uitdrukken met maar een klein stukje stof? Laten zien wie je bent zonder je beschermlaagje? Dat is een echte uitdaging niet?
Ik kocht dit jaar mijn eerste bikini sinds jaren, zelfs al aangehad naar het strand ook. Na me jaren ‘verstopt’ te hebben in een badpak voelde het erg vrij en ook een beetje raar. Ik vond het heerlijk om de zon op mijn huid te voelen en de wind langs mijn spierwitte bobbelige dikke buik te laten strijken. Maar hoezeer ik dat ook fijn vond, om heel eerlijk te zijn staat een badpak mij toch beter en voel ik me er comfortabeler en zelfverzekerder in. Bijzonder hoe zo’n klein stukje stof met de juiste snit het verschil kan maken voor je figuur. Ik denk ook dat ik me een beetje heb laten beïnvloeden door de hele ‘fatkini’ hype: als je van je lichaam houdt en het accepteert zoals het is ‘moet’ je een fatkini/bikini (of hoe je het ook noemen wilt) aan. Nou ja, ik hou van mijn lijf, maar ik hou nog meer van mijn lijf in een badpak. Simpel zat.
Dus dat is wat ik jullie wil meegeven: Je kunt de mooiste kleding aantrekken maar als jij je er niet lekker in voelt dan wordt het niets. Draag waar je zin in hebt, draag waar jij je mooi in voelt, laat zien wie je bent. Vergeet de ‘regels’ en laat jezelf zien zoals jíj dat wilt. Zeker als het gaat over maar een klein stukje stof. En ja, die bikini draag ik absoluut nog wanneer ik er zin in heb 🙂

Oh en even over dit geweldige wijnrode H&M badpak: tot mijn verrassing past hij perfect 🙂 De snit is precies goed en ondersteunt de ‘dames’ exact zoals het moet. Ik krijg er zelfs de illusie van een taille mee en het camoufleert de bobbels. Geweldig!

Heb een fantastische zomer en vergeet niet: zon, zee en strand is er voor iedereen! (Met dank aan Angela voor deze laatste wijze woorden)

Swimsuit H&M+ | Kimono New Look Inspire

13 Comments

  1. Inês

    I love your body shape because you have almost no weight in the mid section. You have no belly fat! Gorgeous swimsuit that fits perfectly. Kisses

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s