Outfit ♥ In the jungle, the mighty jungle

My jungle dress, that’s what I call this new addition to my closet. I found this exotic body con beauty from AX Paris on Simply Be and I fell in love with the print, the colors an the simple cut of this dress. I’ve seen this dress also on Callie from the blog ‘From the Corners of the Curve‘ and she advised to order 2 sizes up. That can’t be right I thought, but I took the advice anyway and she wasn’t lying, the sizing is way off on this dress, I’m wearing a size UK24 here. I don’t know the sizing of AX Paris and if the rest of the label runs small as well (if you know leave a comment below).

It’s weird to get a dress which size is bigger than you normally wear, but on the other hand, who cares what the label says, as long as you like it and it fits well, it’s okay, don’t you agree? And on the other hand, if I can size down it makes me happy for the rest of the day… Weird how the mind works sometimes, it’s just a number in a dress anyway… 

How does that work with you? Do you care what size is in your clothing? Do you buy a size up when it’s normally not your size?

———–

Mijn jungle jurk, dat is hoe ik mijn nieuwe aanwinst gedoopt heb. Ik vond deze body con beauty van AX Paris op Simply Be en viel voor de print, de kleuren en de simpele snit met de aangeknipte mouwen. Ik zag deze jurk ook bij Callie van de blog ‘From the Corners of the Curve‘ en zij adviseerde om 2 maten groter te nemen. Dat kan nooit goed zijn dacht ik maar ik nam haar advies toch maar ter harte en ze heeft niet gelogen, hij valt erg klein… ik draag hier dus een maat UK26. Ik ken AX Paris verder niet qua maatvalling dus ik weet ook niet of de rest van het label klein valt (als jij wel ervaring hebt met dit label laat dan een berichtje achter bij de comments). 
Het voelt heel raar om een jurk 2 maten groter te nemen dan normaal, maar ach, who cares, als je het mooi vindt en het past goed is het okee toch? Aan de andere kant, als ik een maat kleiner kan nemen dan normaal word ik daar doorgaans toch wel erg blij van… Stom dat we ons soms laten leiden door het getal in je kleding… Tenslotte is het maar een nummertje in een jurk…

Hoe zit dat met jou? Koop jij een maat groter wanneer het normaal gesproken niet jouw maat is? Of laat je het dan hangen?

Love Els x
Dress AX Paris | Heels Invito | Tights + ring Hema

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s