Body talk ♥ Everybody is different!

Today I have a different kind of post for you. A while ago someone commented on Facebook that she couldn’t identify herself with the dutch bloggers, no one had a tummy she said. Let me begin to say that I do have one and in some pictures you can really see it too. Do I care? Some days I do, some days I don’t. I think every woman feels insecure about their tummy from time to time. I have IBS (irritable bowel syndrome) and that means that my tummy is sometimes swollen and other days is more flat (not really but you know what I mean) so I try and deal with that. I try to dress myself in a way that’s acceptable to me. And one day I like to hide it and the other day I wear a bodycon dress.


I also got a comment on an outfit from someone and she made sure she didn’t like it and concluded her comment with: I admire somebody who dares to go out like this (what a courage!) but for me no…’  
However I thought her comment was rude I tried to see it the positive way and turned it into a compliment. I don’t care if you don’t share my taste in fashion, so many people so many tastes. She said I had courage to go out like this and I’m sure she meant it in a negative way. I have courage… yes I do! So do the other power women in the line-up you can see above. We are here for you, on the barricades, to inspire you, to let you see that it’s okay to show yourself for who you are. No hiding because of your size. We try to show the plussize labels what we want en what we don’t want. We want the same fashion as our straight size sisters. Showing some guts brings you further in life, we don’t want to wear the shapeless fashion from 10 years ago, right? Of course I have tummy, stomach and booty. So what? Shirt in my skirt? Oh hell yes!

It inspired me to make this (Dutch/Belgian) bloggers line-up so you can see what height does with your size and maybe you can identify yourself with it. Everybody is different and everybody is beautiful in their own way. And if you can’t find your taste/size/figure with one blogger maybe you can find it in another? We are here to inspire you and hopefully we do and we can help you to find your own style in fashion. And because every body is different you can never exactly find the same figure but just go out and try. It’s only clothing, if you don’t like it, take it off. Play with it, dare more, think outside the box and step outside your comfort zone once in a while. My advice is to take a good look in the mirror and see what makes you in balance and what works for your bodytype and makes you happy.

I’m proud of every woman in this line-up (thanks for your cooperation!) and I think it’s super great to see that the dutch curvy fashion population is growing. Go team curvy!

————

Vandaag eens even een hele andere post. Een tijdje geleden maakte iemand de opmerking op Facebook dat niemand van de Nederlandse bloggers een buik heeft en ze zich niet kon identificeren met ze. 

Laat ik beginnen te zeggen dat ik wel degelijk een buik heb en dat je dat in sommige foto’s ook echt wel ziet. Do I care? Op sommige dagen wel en sommige dagen niet, lijkt me een normaal vrouwenprobleem toch? Ik heb PDS (prikkelbare darm syndroom) en soms is mijn buik opgezwollen en soms platter. In ieder geval, dat buikje zit er nu eenmaal en ik probeer me altijd zo te kleden dat het voor mij acceptabel is. Soms probeer ik mijn buik te verbergen en op andere dagen draag ik graag een nauwsluitende jurk.

Ook kreeg ik een opmerking bij een outfit van iemand die het echt afschuwelijk vond (en ze stak het niet onder stoel of banken) en eindigde met: ‘Kortom bewonder iemand die zo gaat lopen (wat een lef!) maar voor mij nee…’
Hoewel ik haar opmerking erg lomp vond heb ik besloten het positief te bekijken en het als een compliment te zien. Dat je mijn kleding niet mooi vindt okee, smaken verschillen nu eenmaal. En hoewel ik zeker weet dat ze mijn lef niet als positief bedoelde heb ik het omgedraaid tot iets positiefs… ja ik heb lef, net zoals deze andere power vrouwen hierboven in de line-up! Wij staan voor jullie op de barricade om jullie te inspireren, wat meer te durven en jezelf te laten zien. We proberen plussize labels te laten zien wat we wel willen en wat we zeker niet willen. Wij willen dezelfde fashion zoals in de straight size mode. Door dat lef te tonen kom je verder, je wilt toch niet blijven hangen in de vormeloze mode van 10 jaar geleden? Tuurlijk heb ik een buik, maag, billen. So what? Sinds wanneer mag ik die niet laten zien? Truitje in mijn rok? Oh hell yes! 

Het inspireerde mij in ieder geval om deze (Nederlands/Belgische) bloggers line-up te maken zodat je kunt zien wat voor vlees je in de kuip hebt en wellicht kun je jezelf ermee identificeren. Iedereen is verschillend natuurlijk en iedere vrouw is mooi op haar eigen manier. Vind je jouw figuur/maat/smaak niet bij de ene blogger, misschien wel bij een andere? Wij zijn er puur voor jouw inspiratie want van de bladen moeten we het helaas niet hebben (maar dat is weer een ander verhaal). Pik er uit wat je kunt gebruiken en creeër je eigen unieke stijl. Je vindt nooit exact hetzelfde figuur als het jouwe maar wees creatief en probeer eens wat uit. Het is maar kleding, speel ermee, durf wat meer, kom eens uit je comfortzone. Niet mooi? Dan kan het altijd uit. Mijn advies is goed naar jezelf te kijken en te zien wat jou in balans maakt en wat werkt voor jouw figuur en jou blij maakt.

Ik ben in ieder geval trots op alle vrouwen in deze line-up (thanks voor jullie medewerking!) en ik vind het supergaaf om te zien dat we met steeds meer nederlandse curvy fashionbloggers zijn. Go team curvy!


Love Els x


7 Comments

  1. Patricia

    Gaaf! Zo heb ik ineens nog meer Nederlandse Plussize bloggers welke ik kan volgen. Ik denk dat we ons allemaal de ene dag beter in ons vel voelen zitten dan de andere. Het gaat er uiteindelijk om hoe veel jij van jezelf houd en hoe jij je voelt in je eigen vel. Ik haal in ieder geval genoeg inspiratie vanuit je blogposts.

    Like

  2. ellykellner

    Vind het super dat je deze line-up hebt gemaakt, kan mezelf in de lijn plaatsen en hoe ik eruit zie wat relativeren, heel handig, dank je wel! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s