Bodytalk ♥ If you like it, wear it #stopbodyshaming

Last week something bad happened to one of my blogging sisters. She styled the pleather (pu-leather) shorts in 3 ways and looked cute and fashionable in it but when it was shared on the Facebook page of the fashion label she got the shorts from, the comments were mostly negative and in certain point she got body shamed as well. Unacceptable of course! In the end, after pointing it out to the company, they took charge and deleted some comments and shared a message that it wasn’t okay to speak like that. Body shaming is never okay. Not for plus size women, not for straight size women… never ever (like ever!).
So… we curvy bloggers stand by our blogging sister and decided to take a stand and take action together in a line-up in our (pleather) shorts.
Why are curvy women not allowed to wear shorts? Does it say anywhere that above a certain size you can’t wear shorts? I think woman are way to hard on each other. Why are we dissing one another? Isn’t every body beautiful in their own way? Doesn’t every woman deserved to be noticed? How many times don’t you see those pictures: “Real man like curves, only dogs go for bones”. Eh… wtf?
I say: If you like it, wear it. And might I say we look fabulous! Chubby legs, big thighs, just style it your way, whatever you are comfortable with. It took me almost 20 years to have the guts to wear shorts again, or even bare legs… I got body shamed by someone when I was 14 and finally had the guts to wear shorts. I was a normal size then (EU38) with healthy dutch legs but I never ever forgot it… Now I’m old & wise and will never let anyone bully me or tell me I can’t wear something (other than that I’m a very likable person 😉

I challenge you to do the same by using the hashtag #stopbodyshaming. Or just speak up when you see or here someone body shame. And it goes without saying that every woman (or man!) can do this, curvy or straight size.

Oh and tomorrow there will be a complete outfit post with the pleather shorts you see me wearing above. So if you like that you are very welcome to stop by 🙂

————

Vorige week heeft een van mijn blogzusters een bak commentaar gekregen haar outfit. Ze stijlde haar pleather (pu-leather) shorts op 3 manieren en toen het op de Facebookpagina van het desbetreffende fashionlabel gedeeld werd waren de commentaren grotendeels negatief en werd ze zelfs gebodyshamed. Onacceptabel natuurlijk! Uiteindelijk, nadat het bedrijf er op gewezen werd, zijn de ergste commentaren weggehaald en werd er een bericht geplaatst dat dit natuurlijk niet de bedoeling was. Bodyshaming is nooit okee. Niet voor plussize vrouwen maar ook niet voor straightsize vrouwen… gewoon nooit. Punt.
Dus… wij curvy bloggers vonden dat we achter onze blogzuster moesten gaan staan in onze (pleather) shorts en zo in een line-up te laten zien dat we dit niet accepteren. 
En waarom zouden curvy vrouwen geen shorts mogen dragen? Staat het ergens beschreven dat het boven een bepaalde maat niet mag? Ik denk dat vrouwen veel te hard zijn tegen elkaar. Waarom is dat? Om jezelf beter/mooier te voelen dan de ander? Ik denk dat we elkaar juist moeten helpen en niet elkaar moeten afzeiken. Hoe vaak zie je die plaatjes niet van: “Mollige vrouwen zijn mooier, botten zijn voor honden, vlees voor echte mannen”. Eh… wtf?
Ik zeg: Als je het leuk vindt, draag het. En mag ik er even aan toevoegen dat we er goed uitzien ook? Dikke benen, dikke dijen, stijl het op jouw manier zodat jij je er goed in voelt. Het heeft bij mij 20 jaar geduurd voordat ik weer shorts durfde te dragen of zelfs blote benen… Iemand heeft me gebodyshamed toen ik 14 was en eindelijk die korte broek aan durfde. Ik had toen overigens een normale maat (38) maar stevige hollandse benen maar ik ben het nooit vergeten. Nu ik ouder en wijzer ben laat ik me niet meer bodyshamen of vertellen wat ik wel en niet mag dragen. Verder ben ik hartstikke aardig hoor 😉

Ik daag je uit hetzelfde te doen door de hashtag #stopbodyshaming te gebruiken. En dat hoeft echt niet in shorts hoor maar mag wel. Of spreek iemand er op aan als je het ziet of hoort. En uiteraard mag iedereen meedoen, straight size of plus size, man of vrouw.

Oh en morgen komt er een outfit online met de pleather short van hierboven. Dus als je dat leuk vindt kom dan even gezellig langs 🙂

Love Els 2 Comments

 1. Linda

  Hoi Els,

  Helemaal mee eens! Iedereen moet kunnen dragen wat hij/zij zelf mooi vind! Ik ben altijd voller geweest dan de rest en heb regelmatig commentaar gekregen over hoe ik eruit zag. Ik ben nu 27 en sinds een jaar of 4 interesseert het me gewoon niet meer en kleed ik me zoals ik wil! Ik kan nu ook echt in de spiegel kijken en denken wow! Ik mag er echt zijn!

  Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar mening, ik vind persoonlijk zon kort broekje niet mooi. maar bij niemand niet (hoe je lichaam er ook uit ziet) Het is onzin dat iets je niet zou staan omdat je er te vol/te dun of wat dan ook voor bent.

  Dus, goed initiatief! #stopbodyshaming #beproudodyourself!

  Liefs Linda

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s