Outfit ♥ The skaterdress

Skaterdress Zizzi c/o Big Girlz | Trench coat H&M BiB (old)
Cardigan, tights and rings Hema | Belt c/o Pink Clove | Necklace & shoes H&M 

Skater dresses are always a bit too short for my taste and I end up looking like a giant cupcake, but this one by Zizzi has exactly the right length for me. Isn’t it a cutie? I could style this one the feminine way with a trenchcoat or I could go more rockchick with a leather biker jacket and some boots. I always dress for the mood I’m in (that’s why I never ever can put clothes down the night before) so you see, I felt feminine that day 😉 Or you can say I dress the ‘Emotionista’ way (I will lend this quote from Nefferth from Mode Plus 🙂
I’m really in between sizes at Zizzi, the M was too tight on the belly and the L is a bit to big on me so I styled it with a belt to give me more waist. There is a cream/black version of this dress as well and when I was trying it on at Big Girlz I had a hard time choosing… they both looked really nice!
The trench coat is a real classic and I have this one for a long time. It’s from H&M (when it was still called BiB) and what’s typical H&M is that the sleeves are always very tight fitted. You can’t wear big knits or a blazer underneath without feeling like a Michelin man and that’s why I don’t wear it that often. Big Girlz has a Zizzi one that is gorgeous and well cut so if you need a trenchcoat I suggest you go on and get it 😉

Are you a skater dress girl?

———–

Skater jurkjes zijn altijd te kort voor me, vind ik, en dan zie ik er snel uit als een mega-cupcake, maar deze van Zizzi heeft precies de goede lengte. Is het geen schatje? Ik kan deze heel vrouwelijk stijlen met een trenchcoat of meer stoer met een leren biker jack en boots. Ik kleed me altijd naar mijn humeur van die dag (daarom kan ik nooit kleren klaarleggen voor de volgende dag) dus je ziet ik voelde me vrouwelijk die dag 😉 Nefferth van Mode Plus zou het de ‘Emotionista way’ noemen 🙂
Ik zit precies tussen twee maten in bij Zizzi, de M zat nét even te strak op mijn buik en de L is nét even te groot dus ik gebruikte een riempje om mijn taille wat in te snoeren. Er is overigens ook een crème/zwart versie van deze jurk en toen ik aan het passen was bij Big Girlz kon ik niet beslissen, ze stonden allebei even leuk!
De trenchcoat is een oudje van H&M (toen het nog BiB heette) en wat typisch H&M is, is dat de mouwen altijd zo krap zijn. Je kunt er dus geen lekkere dikke trui of een blazer onder dragen zonder je als een Michelin mannetje te voelen en daarom draag ik hem niet zo vaak. Big Girlz heeft die van Zizzi en die is zo mooi en heeft een veel betere pasvorm… dus mocht je er nog in eentje willen investeren dan raad ik je die aan 😉

Vertel, ben je een skaterjurk meisje?

Love Els ♥

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s