Outfit ♥ My sports gear… it’s all about the shoes

Sneakers Adidas via Otto | Tanktop Pure Lime | Leggings H&M+ (similar here)
Sweat vest H&M BiB (old)

I like working out. It’s not something I do to loose weight but simply to keep my body strong and healthy and to keep it in shape. If I’m not working out I have no energy and don’t feel good about myself. Yes, plussize girls work-out too… health at every size right? Don’t like sports? It’s actually very simple… just do something you love doing, otherwise it will not work. Like to dance? Than dance. Like to bike? Just do that. Like to jump rope? Why not! Oh and working out with your friend is nice but 9 out of 10 times you will not go because one of you doesn’t feel like it. At least, that’s my experience.
I work out at least twice a week and I love to dance so I follow the aerobics dance class and keep my muscles strong by exercising. I also love steps. I actually love that most of all but my gym doesn’t provide it anymore. Shame on them! Oh well I, work out on anything I can dance to, listen to great music and work up a real sweat. 
But now the sports gear… it’s very hard to find plussize sports clothing that is good-looking, not terribly old fashioned and is fashionable as well. I want the same sports gear as the straight size women (not that cotton shit *excuse my french* that will not dry forever and you end up with nasty sweat stains in places that are really embarrassing) but somehow it’s very difficult to find it. I can’t believe I’m the only plussize woman who works out so I wonder… what do you wear? You can imagine I jumped for joy to find nice fashionable plussize stuff at H&M. Yeah! Finally something I like to wear, nice and practical. Also Pure Lime has nice stuff for curvy bodies in great colors (Neon! Yay!). This brand goes up to a size EU50 but it runs big, I’m wearing the top in a size 46.
And now the shoes, maybe the most important thing when you work out. I’m a real Nike-girl so this switch to Adidas was a biggie for me but I fell for the print and that great pink color. And of course they go with my neon pink tanktop 😉 I found them at Otto and I must say, they are the best sports shoes I ever got and the first shoes I don’t get sore feet in! The material is really flexible and the sole as well. Perfect for my dance moves 🙂 Whoop whoop!
Another import thing is the bra. You have to support the girls very good will it not hurt and will you not get black eyes by jumping up and down (auch!). I always wear my Triumph Tri-action. This one has straps you can adjust and cross on your back so you can wear it under you tanktops. I must say wearing it like that realy secure the girls. This bra goes up to a size 95F. 
Well, I’m off to the gym as we speak but now I want to know… what do you do for your work-out and what are you wearing?
————–
Ik hou van sporten. Het is niet iets wat ik doe om af te vallen maar ik sport om mijn lijf gezond, sterk en in vorm te houden. Als ik niet sport voel ik me futloos en zit ik niet lekker in mijn vel. Plussize vrouwen sporten ook ja, health at every size, weet je nog? Hou je niet van sporten? Het is simpel genoeg, je moet gewoon iets vinden wat je leuk vindt anders werkt het niet. Hou je van dansen? Ga dan iets met dans doen. Hou je van fietsen? Spring op je fiets. Touwtje springen? Waarom niet? Oh en samen met een vriendin sporten is leuk maar 9 van de 10 keer heeft de een geen zin en uiteindelijk ga je allebei niet. Dat werkt dus niet. Dat heb ik tenminste ondervonden.
Ik ga minstens 2x in de week sporten en ik hou van dansen dus dat is mijn ding. Ik doe een high shape les en dat is een gedeelte aerobics freestyle dans en een gedeelte spierversterkende oefeningen. Oh en steps doe ik het liefst maar helaas geven ze dat niet meer op mijn sportschool (grr…). Ach ja, als het maar iets met dans van doen heeft, lekkere muziek heeft en ik even een uur lekker kan zweten.
Maar nu… sportkleding… wat is het moeilijk iets te vinden dat er goed uitziet, niet een verschrikkelijke ouwe wijven uitstraling heeft en er ook nog eens fashionable uitziet. Ik wil hetzelfde dragen als de straight size vrouw (en niet die katoen shit *excuse my french* die nooit van z’n lang zal ze leven opdroogt zodat je rondloopt met zweetvlekken op plekken waarmee je voor * loopt) maar dat schijnt erg moeilijk te zijn. Ik geloof niet dat ik de enige plussize vrouw ben die sport dus waar sporten jullie in? Je kunt je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen H&M eindelijk een plussize sportlijn op de markt bracht. Eindelijk! Iets wat leuk is en praktisch. Ook Pure Lime brengt nu leuke hippe sportkleding in grotere maten (tot maat 50 maar het valt groot, ik draag de top in maat 46). Neon kleurtjes, yay!
En nu de schoenen, het belangrijkste voor een lekkere work-out. Ik ben een echt Nike-meisje dus mijn switch naar Adidas was wel even een dingetje maar ik viel voor de print en de geweldige roze kleur. Ik vond ze bij Otto en ik moet zeggen, dit zijn de fijnste sportschoenen ever en zonder zere voeten! (heb ik altijd in het begin) Het materiaal is lekker flexibel, net als de zool. Perfect voor mijn dans moves 🙂 Whoop whoop!
Ook erg belangrijk is de sportbh. Je moet de meiden goed ondersteunen wil het niet pijn gaan doen of dat je blauwe ogen krijgt van het op en neer springen (au!). Ik draag graag de Triumph Tri-action omdat je deze bandjes normaal kunt dragen én op je rug kunt kruisen. Gekruist zit het stevigst heb ik gemerkt en ideaal voor onder tanktops. Deze bh gaat tot 95F.

Nou, ik ben onderweg naar de sportschool as we speak dus nu wil ik wel weten… wat voor sport doe jij en wat heb je daar bij aan?
Love Els ♥

2 Comments

  1. fasantje

    Heb je ooit het merk Röhnisch bekeken voor sportkleding? Leuke, vlotte shirts en broeken. Ook Adidas heeft tegenwoordig een plus-line; werd heel erg verliefd op een prachtig diepblauw/paars shirt, maar helaas zijn ze vergeten de lengte aan te passen zodat het shirt halverwege mijn buik viel….geen pan 😦

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s