Series ♥ Same pieces, different bodiesFor this series I teamed up with Edith Dohmen from StyleHasNoSize. We have a lot of things in common: we are both fashionstylists, graphic designers and fashion bloggers (we even drive the same car) and we have a lot of clothes in common. But what is different about us is our body types, size and style. To show you how these same pieces look like on different bodies we started this series. 

With a suitcase filled with clothes and another one filled with shoes and accessories, I entered the studio at VaVaVonne in Vught (with whom I do the shoots for www.plusmodelvooreendag.nl). Needless to say Edith and I had a lot of fun trying on different looks for this series. Just to show you how fun fashion can be and how it looks on different body types. Edith is very tall, 1.81 m, and wears a size EU44-46. I’m 1.73 m and wear a size EU48-50. Because I have almost no waist I try to give you the idea I have one. Stripes work well for this and the shape of this skirt as well. Edith wears her culottes, if you are tall just give them a try, if you are not that tall watch out because it will make you look shorter and bigger than you are.
At the end of this post is a little video of the shooting day, so keep posted out for the next looks. I hope you enjoy and don’t forget: fashion is fun, forget the rules and wear what you like!
Oh and if you have questions about styling or how to dress for your body type, don’t hesitate to ask!
——-
Voor deze serie werkte ik samen met Edith van StyleHasNoSize. We hebben een heleboel gemeen: we zijn beide fashionstylisten, grafisch ontwerpers en fashion blogger (we hebben zelfs dezelfde auto) en we hebben een heleboel dezelfde items in onze kasten hangen. Maar wat verschillend aan ons is, is onze figuurtypes, maat en stijl. Om je te laten zien wat voor effect dezelfde items kunnen hebben op een ander figuur zijn we deze serie gestart.

Met een koffer vol kleding en nog een andere vol met schoenen en accessoires liep ik de studio binnen van VaVaVonne in Vught (met wie ik ook www.plusmodelvooreendag.nl doe). Onnodig te zeggen dat we flink gelachen hebben tijdens de shoot met al die verschillende looks. Om je te laten zien hoe leuk fashion kan zijn en hoe het effect is op een ander figuurtype. Edith is lang, 1.81 m en draagt maat 44-46. Ik ben daarentegen ‘maar’ 1.73 m en draag maat 48-50. Omdat ik niet veel taille heb probeer ik je het idee te geven dat ik die wel heb. Streepjes kunnen daarbij in je voordeel werken, net zoals dit rokje die me iets meer heup geeft en dus het idee van een taille. Edith draagt haar culottes. Als je lang bent moet je het eens proberen. Klein? Kijk dan uit want het maakt je korter en groter dan je bent.

Aan het eind van deze post zie je nog een video van de shoot, en hou de blog in de gaten voor de rest van de serie. Ik hoop dat je het leuk vindt en vergeet niet: fashion is fun, vergeet de regels en draag waar jij je goed in voelt!

Oh en als je stylingvragen hebt of vragen over hoe je jouw figuurtype moet kleden, twijfel dan niet om het me te vragen!


Love Els 

Photographer: Yvonne van Dalen – www.vavavonne.nl
Assistent photography + video editing: Ellen van Lent


Clothing Els: Top Junarose | Skirt H&M+ | Shoes Invito

Selfie with Edith and on the right with photographer Yvonne

Love those rose golden shoes… unfortunately they are Edith’s 😦 – Messy studio – Photobombing the shoot

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s