Series ♥ Same pieces, different bodies… part IV

For this series I teamed up with Edith Dohmen from StyleHasNoSize. We have a lot of things in common: we are both fashionstylists, graphic designers and fashion bloggers (we even drive the same car) and we have a lot of clothes in common. But what is different about us is our body types, size and style. To show you how these same pieces look like on different bodies we started this series. 

For this post we didn’t choose the same type of clothes but the same color pallet and fabrics. Off white, yellow and lace. How cool and clean is this? I chose a very romantic a-line swing dress with a nice lace detail and Edith wears her romantic version of a short in lace. We had so much fun making that dress swing, Yvonne snapped us at just the right moments! After the shoot I bought almost the same lace short so maybe that’s one for the next series?
My tip: wear a bright lipstick with lighter colors or pastels and nude colors. It makes your face come alive.

See you next time and don’t forget: fashion is fun, forget the rules and wear what you like! If you have questions about styling or how to dress for your body type, don’t hesitate to ask! Just e-mail me: info@xlfashionfile.com or send me a personal message on Facebook.
——-
Voor deze serie werkte ik samen met Edith van StyleHasNoSize. We hebben een heleboel gemeen: we zijn beide fashionstylisten, grafisch ontwerpers en fashion blogger (we hebben zelfs dezelfde auto) en we hebben een heleboel dezelfde items in onze kasten hangen. Maar wat verschillend aan ons is, is onze figuurtypes, maat en stijl. Om je te laten zien wat voor effect dezelfde items kunnen hebben op een ander figuur zijn we deze serie gestart.
Voor deze post hebben we niet dezelfde items gekozen maar hebben we het gezocht in hetzelfde kleurenpalet en stofkeuze. Off white, geel en kant. Hoe cool en fris ziet dat er uit? Ik koos een heel romantisch a-lijn swing jurkje met een mooi kanten detail en Edith draagt een romantische versie van de short in kant. We hebben erg gelachen om die jurk te laten ‘vliegen’ voor de foto, Yvonne heeft ons precies op het goeie moment geschoten! Na de shoot heb ik de kanten short ook gekocht dus wie weet is dat iets voor de volgende serie?
Mijn tip: draag een lekkere felle lippenstift bij lichtere kleuren zoals deze off-white kleur of pastels en nude kleuren. Het maakt je gezicht meer sprekend. 

Tot de volgende keer en vergeet niet: fashion is fun, vergeet de regels en draag waar jij je goed in voelt! Als je stylingvragen hebt of vragen over hoe je jouw figuurtype moet kleden, twijfel dan niet om het me te vragen, stuur gewoon even een mailtje naar info@xlfashionfile.com of stuur me een pb op Facebook.
Love Els 

Photographer: Yvonne van Dalen – www.vavavonne.nl
Assistent photography: Ellen van Lent


Clothing Els: Dress Asos Curve | Shoes Invito | For Edith’s outfit check www.stylehasnosize.com
4 Comments

  1. Anonymous

    Wat een mooie foto's! Is jouw jurkje nog steeds verkrijgbaar bij de asos curve? Ik zag hem zo snel niet op de site staan. Vind het een mooie optie voor mijn bruiloft, lekker romantisch :). Groetjes Carmen

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s