Series ♥ Same pieces, different bodies… part V

For this series I teamed up with Edith Dohmen from StyleHasNoSize. We have a lot of things in common: we are both fashionstylists, graphic designers and fashion bloggers (we even drive the same car) and we have a lot of clothes in common. But what is different about us is our body types, size and style. To show you how these same pieces look like on different bodies we started this series. 

For the 5th post we chose ‘The Little Black Dress’ (further mentioned as LBD). If there’s anything you need hanging in your closet it’s the LBD. Coco Chanel invented it and who am I to argue with her? It’s always a good option because it can be styled in different ways. I have a couple of them in my closet, sleeveless, short sleeve, long sleeve, bodycon, etc. This one is definitely one of my favorites. The shape is perfect for my body type, it gives you the idea that my legs are long and it defines my waist. I styled it classic with red lips and nails, heeled sandals and golden accessories. Tell me, have you found your perfect LBD already?

See you next time and don’t forget: fashion is fun, forget the rules and wear what you like! If you have questions about styling or how to dress for your body type, don’t hesitate to ask! Just e-mail me: info@xlfashionfile.com or send me a personal message on Facebook.

——-
Voor deze serie werkte ik samen met Edith van StyleHasNoSize. We hebben een heleboel gemeen: we zijn beide fashionstylisten, grafisch ontwerpers en fashion blogger (we hebben zelfs dezelfde auto) en we hebben een heleboel dezelfde items in onze kasten hangen. Maar wat verschillend aan ons is, is onze figuurtypes, maat en stijl. Om je te laten zien wat voor effect dezelfde items kunnen hebben op een ander figuur zijn we deze serie gestart.

Voor deze vijfde post alweer kozen we de “Little Black Dress’ (verder genoemd als LBD). Als er iets is wat je in je kast moet hebben hangen is het wel de LBD. Coco Chanel ontwierp deze tijdloze klassieker, zij wist precies wat een LBD voor een vrouw kon doen, en wie ben ik om daar tegenin te gaan? Het is altijd een goeie optie omdat het zo veelzijdig is, je kunt hem stijlen op diverse manieren. Ik heb er een paar in mijn kast hangen, mouwloos, korte mouw, lange mouw, bodycon etc. Dit is zeker één van mijn favorieten want de shape doet veel goeds voor mijn figuur. Het geeft je het idee dat mijn benen heel lang zijn en het laat mijn taille goed zien. Ik stijlde hem hier op de klassieke manier met rode lippen en nagels, sandaaltjes met een hak en gouden accessoires.
Vertel, heb jij je perfecte LBD al gevonden?


Tot de volgende keer en vergeet niet: fashion is fun, vergeet de regels en draag waar jij je goed in voelt! Als je stylingvragen hebt of vragen over hoe je jouw figuurtype moet kleden, twijfel dan niet om het me te vragen, stuur gewoon even een mailtje naar info@xlfashionfile.com of stuur me een pb op Facebook.
Love Els 

Photographer: Yvonne van Dalen – www.vavavonne.nl
Assistent photography: Ellen van Lent


Clothing Els: Dress Next | Shoes H&M | Ring Six | For Edith’s outfit check www.stylehasnosize.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s