Series ♥ Same pieces, different bodies… part VI

For this series I teamed up with Edith Dohmen from StyleHasNoSize. We have a lot of things in common: we are both fashionstylists, graphic designers and fashion bloggers (we even drive the same car) and we have a lot of clothes in common. But what is different about us is our body types, size and style. To show you how these same pieces look like on different bodies we started this series. 

For the 6th and (for now) final post, we chose ‘The Little Black Skirt’ and our Vogue T’s. My skirt has pleats from the waist down to give me more of a hourglass shape. Also, the width of the skirt makes my legs look slimmer. This shape doesn’t work for Edith so she chose a skirt that is flat on the tummy en has an A-line shape. The shirts came with Vogue last year and it’s one size fits all (almost all). I even bought a second Vogue because my daughter snatched it away. Still had to take my shirt out of her closet for this shoot, she got both of them! So greedy thing! 😉
This is, for now, the last post in this series but we will be back! In the meantime, don’t forget: fashion is fun, forget the rules and wear what you like! If you have questions about styling or how to dress for your body type, don’t hesitate to ask! Just e-mail me: info@xlfashionfile.com or send me a personal message on Facebook.

——-
Voor deze serie werkte ik samen met Edith van StyleHasNoSize. We hebben een heleboel gemeen: we zijn beide fashionstylisten, grafisch ontwerpers en fashion blogger (we hebben zelfs dezelfde auto) en we hebben een heleboel dezelfde items in onze kasten hangen. Maar wat verschillend aan ons is, is onze figuurtypes, maat en stijl. Om je te laten zien wat voor effect dezelfde items kunnen hebben op een ander figuur zijn we deze serie gestart.

Voor deze zesde, en voorlopig laatste post, kozen we de “Little Black Skirt’ en onze Vogue t-shirtjes. Mijn rokje heeft plooien vanaf de taille en loopt dan wijd uit. Het geeft me meer een zandloperfiguur. Ook door de wijdte van de rok lijken mijn benen slanker. Deze shape werkt niet bij Edith dus zij heeft een rok gekozen die glad is op de buik en dan uitloopt in een A. De shirtjes zaten bij een Vogue van vorig jaar en het is one size fits all (bijna all dan). Ik heb zelfs een tweede Vogue gekocht want mijn dochter had mijn t-shirt al ingepikt. Voor deze shoot moest ik het shirt alsnog uit haar kast trekken, ze had ze gewoon allebei! Hebberig ding! 😉

Dit is voorlopig de laatste post in deze serie maar we komen vast en zeker terug! Vergeet ondertussen niet: fashion is fun, vergeet de regels en draag waar jij je goed in voelt! Als je stylingvragen hebt of vragen over hoe je jouw figuurtype moet kleden, twijfel dan niet om het me te vragen, stuur gewoon even een mailtje naar info@xlfashionfile.com of stuur me een pb op Facebook.

Love Els 

Photographer: Yvonne van Dalen – www.vavavonne.nl
Assistent photography: Ellen van Lent


Clothing Els: Skirt H&M+ | Shoes & beanie H&M | T-shirt Vogue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s