Outfit ♥ The Little Black Dress by TopVintage

 Dress Lady Voluptuous c/o TopVintage | Cape vintage | Shoes New Look | Tights Hema

My search for the perfect Little Black Dress continues and I thought I just take you on my journey with me. The last few months my collection grew and this is the first one I wanted to show you.
TopVintage offered to help me on my search for the perfect LBD and I chose this one from Lady Voluptuous. It’s a classic model in a bit of a 50’s pin-up style and especially designed for curvy women by Georgina Horne from the blog Fuller Figure Fuller Bust. I think this one is wearable in different styles and I styled it my way with a modern touch paired with a burgundy tight to pop in some color and fringe booties. The dress fits my curves just right and the fabric is from a nice and heavy quality, not the cotton kind that turns grey after a few washes. The skirt is very wide, it almost makes a circle and it flows nicely when you move. I like tying the sash in front but it can be worn in the back as well. The short sleeves are very cute and a bit chilly now but nothing a little cardigan can’t handle. The dress comes in a few colors and goes up to a size UK22 (EU50). I must say the sizing is generous, I easily could have gone down a size. The cape I got at the Shop My Closet event (don’t forget, this sunday, 1st of november, is another one).
If you don’t know TopVintage and you like a vintage style be sure to check it out. Theh have Shoes and accessories as well, Warning when entering the shop: you get very very greedy 😉

Tell me, how would you style this LBD? The modern way or would you glam it up pin-up style?

———

Mijn zoektocht naar de perfect Little Black Dress gaat gewoon verder en ik dacht dat het wel leuk was jullie mee op zoektocht te nemen. De laatste maanden is mijn collectie weer aardig gegroeid en dit is de eerste die ik jullie wilde laten zien. TopVintage wilde me wel helpen met mijn zoektocht en ik koos de LBD van Lady Voluptuous. Dit is een klassiek, beetje jaren 50 pin-up style geïnspireerd model en ontworpen door Georgina Horne van de blog Fuller Figure Fuller Bust. De jurk kun je stijlen op veel manieren en ik stijlde het op een moderne manier met een bordeauxrode panty voor wat kleur en fringe booties. Deze jurk volgt je vormen op precies de goede manier ook mede door de stof, die is van een mooie zware jersey kwaliteit en dan niet die katoenen jersey die na een paar wasbeurten helemaal vaal wordt. De rok is lekker wijd, bijna een cirkel, valt prachtig en beweegt mooi als je loopt. Ik heb de ceintuur aan de voorkant gestrikt maar dat kan natuurlijk ook aan de achterkant. De vlindermouwtjes zijn erg schattig en wel een beetje koud nu maar dat is zo opgeloste met een kort vestje. Deze jurk is in nog een aantal andere kleuren verkrijgbaar tot een maat UK22 (EU50). Ik vind dat het ruim valt, ik had best een maat kleiner kunnen nemen. De cape kreeg ik van collega-blogster Josine bij de vorige Shop My Closet (niet vergeten, as. zondag 1 november as. is er weer eentje, lees er hier meer over!).
Als je TopVintage nog niet kent dan moet je echt even gaan snuffelen op hun website. Zo hebben ze ook accessoires en schoenen. Wees wel gewaarschuwd want je wordt er ontzettend hebberig van 😉

Vertel, hoe zou jij deze jurk stijlen? Op een moderne manier of all the way pin-up style?

Love Els ♥

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s