The kaftan dress

Dress H&M | Belt H&M (old) | Shoes Sacha (old but still in the collection) | Rings Melano

Got one again for you… a straight size dress that can easily worn by a plus size woman. I spotted this kaftan dress in the H&M webshop and fell for the print and colors. I’m wearing a size EU44 (UK16) and I thinks it’s wearable for even a size EU56 (UK26). The way it’s presented on the model I absolutely did not like… it think it looks like a mumu on her and does not flatter her figure at all. My brain immediately pictured curves in this dress and use a belt to accentuate a waist… et voilà… there it is. Worn it a couple of times on my holiday at lake Como last week and because it’s viscose and lightweight (and has pockets) it’s a perfect dress for traveling. I also used it as a bikini cover up.  Don’t like color? It’s also available in black.

I put in the original picture from the website so you can decide for yourself: which one do you like best?

————–

Heb er weer eentje voor je… een normale maten jurk die makkelijk in de plussize range opgenomen had kunnen worden. Ik spotte deze kaftan jurk op de H&M website en viel meteen voor de print en de kleuren. Ik draag hier een maat EU44 en ik denk dat je zelfs met maat 56 deze jurk nog makkelijk aan kunt. De manier waarop deze jurk gepresenteerd wordt door het model in de webshop vind ik ronduit lelijk, ik vind het een soepjurk en het flatteert haar figuur absoluut niet niet. Mijn brein visualiseerde curves in deze jurk en een riem om het middel te accentueren… et voilà… veel beter. Ik droeg deze jurk een paar keer op mijn vakantie vorige week aan het Como meer en omdat het een viscose en lekker lichtgewicht is (én zakken heeft) is het een ideale jurk voor vakantie. Ik gebruikte hem ook als bikini cover up. Oh en hou je niet van kleurtjes? Dan istie er ook nog in het zwart.

Ik heb de originele foto uit de webshop hieronder geplaatst, wat vind jij mooier?

Love Els ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. With LucretiaWhitley

    Hey Els! Ik ben bezig met en onderzoek naar fashionable kleding in Nederland voor mensen met een plus-size omdat hier volgensmij nog best veel meer toffe merken bij kunnen komen! Omdat jij met je leuke stijl goed in de doelgroep valt zou ik je graag willen vragen of je deze vragenlijst wilt invullen! Hij duurt 5 minuutjes en gaat over waar jij shopt en of je tevreden bent met de plus-size markt in Nederland. Hopelijk kan je me helpen! x Lucretia

    https://goo.gl/forms/YJZRBvhZ8krWPDAJ2

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s