When camel meets leopard

Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 2Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 3

[Neerlands onderaan]

Fall has arrived in Holland and I must say I don’t mind at all. It might have something to do with the fact that the shops and web shops are filled with all new and gorgeous fall collections. With every change of the season I long for it to put it all on and I made numerous gorgeous combinations in my head. But most of the time it’s either too hot to wear or too cold. I sometimes do it anyway and wear the summer dress on a day when it’s too cold or that sweater when it’s still too hot outside. But I’m willing to make that sacrifice, sometimes anyway… 😉

With every change of the season I can’t wait to wear my new outfits…

This season I’m all about the leopard print and the trumpet sleeve. And this Yoek dress has both! It’s a win win! I’m super critical about the right color, print and fabric when it comes to leopard. It must be perfect otherwise I think it can be too tacky. This one is perfect. This a-line dress is made from a chiffon and has an elastic lining, that’s really comfortable. The sleeves are unlined and have a nice big frill, just like the hem of the dress. On my wish list was also a camel coat and this one by Great Looks has a beautiful color and cut and the length is nice and long, perfect to  wear with my dresses.

The boots are overknee boots and although I already have a lot of overknee boots my flat ones I bought last year are worn out completely. I’m really happy with this ones, love the pointy noses. I must admit that I almost returned them because they didn’t fit, they were not wide enough for my calfs. But I had a clever moment and put on some plastic waist bin bags (old tric when I used to pit on my riding boots) and I slided in perfectly. Now they are a bit bigger from wearing them and I don’t need the bags anymore. So there’s a tip for you, just make it work! (with a Tim Gunn voice)

And like real fall weather, it was raining cats and dogs when we shot these pictures. Lucky for us we could stand under the trees and we were protected by the leaves. For a short time anyway, in a few weeks the leaves will be all gone… I guess I will have to find a nice umbrella, preferably one in a leopard print… 😉

Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 4Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 5Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 6Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 7

De herfst is weer gearriveerd in ons kikkerlandje en ik moet zeggen, ik vind het niks erg. Dat heeft natuurlijk alles te maken met alle nieuwe fashion die weer in de winkels en webshops te zien is. Ieder seizoen verlang ik er weer naar om al dat nieuws weer aan te trekken en in mijn hoofd heb ik al de meest fantastische combi’s gemaakt. Maar vaak is het dan nog te heet om je herfstoutfits ook daadwerkelijk te dragen of net te koud om te gaan ronddartelen in je lente en zomerjurkjes. Soms doe ik het toch en krijg ik later op de dag spijt want dan krijg ik het toch of bloody hot of ijskoud. Maar ja, je moet er wat voor over hebben toch? 😉

Met iedere wisseling van het seizoen kan ik niet wachten al dat moois aan te doen…

Dit seizoen ben ik helemaal in to the leopard print en de trumpet sleeves. En laat dit jurkje van Yoek nou gewoon beide hebben. Win win! Ik ben superkritisch met die luipaard print, de kleur en print moeten precies goed zijn anders vind ik het snel ordinair. Deze is perfect, mede door de stofkeuze. Deze a-lijn jurk is van chiffon en gevoerd met een zwarte elastische stof, en dat draagt lekker. De mouwen zijn ongevoerd en hebben een flinke froezelrand, net als onderaan het jurkje. Op mijn verlanglijstje stond ook een camelcoat, deze van Great Looks is prachtig van kleur en snit en de lengte vond ik zalig lang, perfect voor over mijn jurkjes. 

De overknee laarzen kocht ik laatst bij Asos. Mijn platte overknee’s van vorig jaar waren helemaal afgedragen, er zat zelfs een gat in de teen. Ik vind de puntige neusjes band zee laarzen erg tof maar ik had ze bijna retour gestuurd omdat ze niet wide fit genoeg bleken te zijn. Ik probeerde het toch nog maar eens met een paar plastic pedaalemmer zakken (een truc van vroeger met mijn paardrijlaarzen) en ik gleed er zo in. Nu na een paar keer dragen heb ik de zakjes niet meer nodig. Gouden tip voor je, make it work! (met een Tim Gunn stem)

En zoals het bij een echte herfst hoort regende het aardig tijdens het maken van de foto’s. Gelukkig stonden we enigzins beschut onder het dikke bladerdek van de bomen. Nu nog wel… over een paar weken zullen alle blaadjes er al af zijn… Ik ga gewoon op zoek naar een leuke paraplu, liefst in luipaard print 😉

Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 8Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 9Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 10Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 11Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 12Yoek plussize curvy fashion ootd grote maten 13

LoveEls

What I’m wearing:

Dress c/o Yoek

Coat Great Looks Wehkamp (sold out)

Boots Asos

Baret H&M (old)

Bag Asos (old)

 

 

Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 6Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 7aMarina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 8Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 9aMarina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 10

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s