Where’s my sailor?

H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 2H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 3H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 4H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 5[Nederlands onderaan]

I rarely wear black. Don’t get me wrong, back in the day I almost only wore black. Mainly because color was hard to find in plussize fashion and maybe it was because back then ‘they’ thought black was slimming and a plussize girl had to blend in and surely not stand out. The thought only! I didn’t want to dress myself in black oversized shapeless outfits just because ‘they’ told me that that was how a plussize girl was supposed to dress. Being a creator myself I wanted to look different and I had my own ideas on how to dress myself. The sowing machine became my best friend and I started making my own clothes just from scratch.

Don’t let anyone tell what to wear or not to wear, make your own plan

We came a long way since then and I’m happy we plus size gals have a lot of options nowadays. I became a real cherry picker and I find my treasures in all kinds of different places. I rarely take out the sowing machine now, well sometimes I will when I want to alter something but that’s it. Are we there yet you ask me? No, not at all. Surely in the high streets you can find a lot to your liking but I must say the (older) plussize brands are still a bit behind on trends. Or they translate a trend from straight size to plussize but in the wrong way so that it’s just off. Also I like to see the designer brands like Gucci, Etro, Kenzo, etc. to expand their sizing so I can shop more than just the accessories. How cool would that be?

In the meantime I keep cherry picking and make my own combinations like this outfit. I love mixing structures like for instance a knit with a metallic satin fabric and also make the most gorgeous color combinations. Try to make an unexpected color combination, the outcome might surprise you. And the best part is: if you don’t like it you can try something else, that’s the fun in fashion.

What about you? Do you wear black or are you a color lover like me?

H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 6H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 7H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 8H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 9

Ik draag zelden zwart. Begrijp me niet verkeerd, ik heb veel zwart gedragen, ooit. Eigenlijk was er weinig keus destijds. Had je een grote maat dan was het vooral zwart en oversized en vormeloos. Ik denk dat ‘men’ toen vond dat zwart vooral lekker afkleedde en dat ‘zij’ vonden dat iemand met een grote maat eruit hoorde te zien. Vooral niet opvallen dus. Het idee alleen! Tsss…. Ik was het er nooit echt mee eens en kon ik het niet vinden dan ging ik zelf maar aan de slag met de naaimachine. Ik wilde er anders uitzien dan dat wat in de winkels werd aangeboden en niet in zwarte vormeloze gewaden rondlopen. Dus werd de naaimachine mijn beste vriend, maakte ik mijn eigen fashion en creëerde ik er op los.

Laat niemand je vertellen wat je wel of niet mag dragen, maak je eigen plan

Er is sindsdien veel veranderd en wij plussize meiden hebben tegenwoordig een heleboel opties. Ik ben een echte cherry pikker geworden en haal mijn fashion uit alle hoeken en gaten. De naaimachine gebruik ik nog zelden, heel af en toe als ik wat wil veranderen maar dat is het wel. Zijn we er dan vraag je? Nou nee, niet echt. In de winkels vind je dan wel wat meer maar ik moet zeggen dat sommige (oudere) plussize merken toch nog steeds achterblijven op de trends. Of ze vertalen de trends van de straightsize net op een manier dat het ‘m dat dus net niet is. Ook zou ik de designer brands zoals Gucci, Etro, Kenzo, etc. wel eens hun matenrange willen zien vergroten zodat ik méér dan alleen accessoires kan shoppen bij ze. Hoe cool zou dat zijn?

In de tussentijd blijf ik maar mijn eigen plan trekken en verder cherry pikken en lekkere combinaties maken zoals deze. Ik vind het te gek om materialen te mixen zoals gebreid materiaal met een satijnen metallic stof en dan in de meest heerlijke kleurcombi’s. Probeer het zelf eens, maak eens een onverwachte kleurencombi, de uitkomst kan je verrassen. En wat helemaal geweldig is: als je het niks vind probeer je gewoon wat anders. Dat is het leuke aan fashion.

Hoe zit dat met jou? Draag jij alleen zwart of beken jij ook kleur net als ik?

LoveEls

H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 10H&M plussize fashion curvy grote maten mode outfit 11

What I’m wearing:

Sweater H&M+

Skirt Asos Curve (similar here)

Shoes Zalando (similar here)

Bag Gucci

 

Photo’s by Edith Dohmen, Stylehasnosize

 

Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 6Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 7aMarina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 8Marina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 9aMarina Rinaldi plussize curvy fashion grote maten mode 10

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s